Den grooten oorlog - herdenking 2014-18

In september en oktober 2014 beleefde het Fort van Kessel hoogdagen. Het Fort, anders stil en sereen verscholen in het groen, mocht duizenden bezoekers ontvangen in het kader van de Herdenking van de Eerste Wereldoorlog, exact 100 jaar geleden.


Voor dit project sloegen de Gidsenwerking Fort Kessel, de Cultuurraad, Gemeente Nijlen en vele vrijwilligers de handen in elkaar om samen een indrukwekkend programma samen te stellen. Er was voor elk wat wils: de muziekliefhebber werd verwend, kinderen konden op een speelse manier het verleden ontdekken, het begrip theater kreeg met de Belevingsroute een heel nieuwe dimensie en zelfs filmliefhebbers moesten niet naar de bioscoop. De 'Schatten van de Commandant' werden voor de eerste keer aan het publiek getoond en Jos De Haes blonk voor de gelegenheid zijn monoloog 'Het Vaderland moest groter zijn' nog een keertje op. Veel mensen zullen zich ook de grote apotheose 'De Val van het Fort' herinneren: een heuse 3 D-projectie op de muren van het Fort zelf. Onvergetelijk... 


Meer dan twee jaar werd er intensief aan dit project gewerkt door letterlijk honderden vrijwilligers. Deze inspanningen werden meer dan beloond. Bezoekers reageerden allen op dezelfde manier: geroerd en onder de indruk.

Alle partners van dit project mogen terecht trots zijn op wat er in onze gemeente verwezenlijkt werd.


Wil je graag meer weten over de Herdenking Grooten Oorlog - 2014-18?

Ga gerust even een kijkje nemen op de website...

Klik hiervoor op het logo hiernaast.