Bezoek

Een begeleid bezoek aan het fort

1 april tem 30 september

Wil je graag een rondleiding op het fort,

onder begeleiding van een ervaren gids?

WAT?

 

Gidsenwerking Fort Kessel bestaat uit een groep enthousiastelingen, die al heel wat gidsbeurten op hun palmares heeft. Zij verzorgen historische rondleidingen die absoluut de moeite zijn. Tijdens deze rondleidingen reizen de gidsen met u door de tijd en voeren ze u terug, beginnende aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Ze bezoeken met u, de door een dikke laag beton bedekte, traditore batterijen, munitiemagazijnen, troepenkamers en geschutsemplacementen. Bovengronds kan je de koepels, de loopgrachten uit Wereldoorlog II ontdekken en de vernielingen door de befaamde 'dikke Bertha's' in WO I bekijken. Je kan er zelfs een blik werpen op 'De Kamer van de Commandant' die in 2014 uitgegraven werd en waarin heel wat vondsten zijn gedaan.

 

Voor kinderen (> 6j) en jongeren in groepsverband (scholen, verenigingen, ...) worden evenzeer de historische rondleidingen voorzien. Deze worden echter aangepast aan de leeftijdsgroep.

 

WANNEER?

 

- Slechts enkele dagen per jaar houdt het fort haar poorten geopend voor het grote publiek! Deze dagen vormen dan ook een unieke kans om zonder reservatie een rondleiding te krijgen in dit unieke bouwwerk.

Voor meer informatie over data en uren is het aangeraden onze

 activiteitenpagina met kalender te raadplegen.

 

- Het is ook mogelijk een ronleiding aan te vragen, onder voorbehoud van een beschikbare gids op het door u gekozen moment!

Rondleidingen op het Fort kunnen vanaf 1 april tem 30 september.

Vul uw aanvraag hieronder online in, of neem contact op met de cultuurdienst van de gemeente Nijlen. (zie pagina "contact")

 

HOE?

 

Voor een bezoek aan het Fort moet je met minimaal 5 personen zijn.

(tenzij anders afgesproken)

Voor kinderen (> 6j) en jongeren in groepsverband (scholen, verenigingen, ...) worden evenzeer de historische rondleidingen voorzien. Deze worden echter aangepast aan de leeftijdsgroep.

 

Stevig schoeisel en warme kledij is aangeraden.

Honden zijn niet toegelaten in het Fort.

Er is geen vastgelegd tarief voor een bezoek.

Onze gidsen zijn allemaal vrijwilligers. U beslist zelf of u hen een vrije gift geeft.

 

Gelieve onderstaand formulier in te vullen om een bezoek aan te vragen.

De velden met een asterix zijn verplicht in te vullen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Wil je graag een fotoshoot nemen op het fort?Vul je bezoek aan met één van

deze andere toppers in onze gemeente!Het Kempens diamantcentrum, een briljant idee!


De Kesselse heide, een uniek natuurgebied.


De vernieuwde Diamantroute, een mooie fietsroute langs de hoogtepunten van Nijlen en omgeving.Elke aanvraag voor het nemen van foto’s op het fort, dient aangevraagd te worden aan het College.

Hou rekening met een administratieve verwerkingstijd van minimaal 2 à 3 weken. Elke fotoshoot dient begeleid te worden door een gids of fortwachter.

Voor inwoners van Nijlen is de fotoshoot gratis. Voor personen die niet woonachtig zijn in Nijlen, geldt dat er een forfaitair bedrag van € 110,00 dient betaald te worden voor de begeleiding, ongeacht het aantal uren. Meer informatie vindt u hier in het reglement.


Fort van Kessel - Gemeente Nijlen - Kerkstraat 4 - 2560 Nijlen

i.s.m. Gidsenwerking Fort Kessel