Open fortendag

Een begeleid bezoek aan het fort tijdens onze jaarlijkse

OPEN FORTENDAG


ZONDAG 30 AUGUSTUS 2020 

10u - 18u (laatste rondleidng om 17u) (VOLZET)

 

Naar goede jaarlijkse gewoonte gooit het fort van Kessel op de laatste zondag van augustus zijn poorten open. Omwille van de coronamaatregelen, is vrije inloop helaas dit jaar niet mogelijk. Maar de gidsen staan die dag wel helemaal paraat om kleine groepjes op voorop vastgelegde tijdstippen rond te leiden.

 

Deze enthousiastelingen zullen u weten te boeien door met u door de tijd te reizen en u terug te voeren naar de verschillende periodes waarin het fort een rol speelde. U ontdekt onder meer de traditore batterijen, munitiemagazijnen en troepenkamer. Je kan de vernielingen door de befaamde ‘dikke Bertha’s’ uit WOI bekijken en genieten van het schitterende uitzicht bovenop het fortgebouw.

 

Ook al is deze ‘Open Fortendag’ niet hetzelfde als andere jaren, de gidsen hopen u toch te mogen verwelkomen in dit prachtige bouwwerk alvorens het eind september weer de deuren sluit voor het vleermuizenseizoen.

 

Meer info bij de afdeling Sociaal & Vrije Tijd via cultuur@nijlen.be of 03 410 02 11.

 

 

Hou rekening met de regels die gelden bij een bezoek aan het fort.

 

  • Elke bezoeker (+12 jaar) draagt verplicht een mondmasker gedurende de volledige rondleiding. U brengt dit mondmasker zelf mee. Ook uw gids zal een mondmasker dragen.
  • Bij het binnenkomen en het buitengaan, dient u verplicht uw handen te ontsmetten met de handgel die ter plaatse klaar staat. Er is geen stromend water in het fort, dus geen mogelijkheid om uw handen te wassen.
  • De standaard rondleidingen zijn aangepast zodat de kleinste ruimtes worden vermeden en de toelichting vooral in buitenruimtes gebeurt. Een rondleiding duurt max. 1u30.
  • Iedereen houdt zoveel mogelijk afstand en raakt onderweg niets aan. De gids moet ten allen tijde gevolgd worden. 
  • Neem geen onnodige bagage mee.
  • Stevig schoeisel en warme kledij is aangewezen.
  • Er zijn geen honden toegelaten in het fort.
  • De rondleiding is niet geschikt voor rolwagens.

 

Wij danken u voor uw begrip en wensen u een fijn bezoek toe.

  1.  


Fort van Kessel - Gemeente Nijlen - Kerkstraat 4 - 2560 Nijlen

i.s.m. Gidsenwerking Fort Kessel