Bezoek

Een begeleid bezoek aan het fort

Wil je graag een rondleiding op het fort, onder begeleiding van een ervaren gids?

Dat kan! Gidsenwerking Fort Kessel bestaat uit een groep enthousiastelingen, die al heel wat gidsbeurten op hun palmares heeft.

Zij verzorgen historische rondleidingen die absoluut de moeite zijn.

 

Tijdens deze rondleidingen reizen de gidsen met u door de tijd en voeren ze u terug, beginnende aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Ze bezoeken met u, de door een dikke laag beton bedekte, traditore batterijen, munitiemagazijnen, troepenkamers en geschutsemplacementen. Bovengronds kan je de koepels, de loopgrachten uit Wereldoorlog II ontdekken en de vernielingen door de befaamde 'dikke Bertha's' in WO I bekijken. Je kan er zelfs een blik werpen op 'De Kamer van de Commandant' die in 2014 uitgegraven werd en waarin heel wat vondsten zijn gedaan.

 

Slechts enkele dagen per jaar houdt het fort haar poorten geopend voor het grote publiek! Deze dagen vormen dan ook een unieke kans om zonder reservatie een rondleiding te krijgen in dit unieke bouwwerk. Voor meer informatie over data en uren is het aangeraden onze activiteitenpagina met kalender te raadplegen.

 

Naast deze "open fortdagen" is het mogelijk een ronleiding aan te vragen, onder voorbehoud van een beschikbare gids op het door u gekozen moment!

Rondleidingen op het Fort kunnen vanaf begin april tot einde september.

Voor een bezoek aan het Fort moet je met minimaal 5 personen zijn (tenzij anders afgesproken).

Stevig schoeisel en warme kledij is aangeraden.

Let wel, honden zijn niet toegelaten in het Fort.

Er is geen vastgelegd tarief voor een bezoek. Onze gidsen zijn allemaal vrijwilligers. U beslist zelf of u hen een vrije gift geeft.

 

Gelieve onderstaand formulier in te vullen om een bezoek aan te vragen.

De velden met een asterix zijn verplicht in te vullen.

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

Fort van Kessel - Gemeente Nijlen - Kerkstraat 4 - 2560 Nijlen

i.s.m. Gidsenwerking Fort Kessel