Herdenking Wapenstilstand

Herdenking Wapenstilstand

 

HERDENKING WAPENSTILSTAND - 11 NOVEMBERVIERING 2017

 

Naar jaarlijkse gewoonte is er een 11-novemberviering in de gemeente Nijlen. Dit jaar zullen de plechtigheden doorgaan op zaterdag 11 november 2017.

 

Ter nagedachtenis van de slachtoffers wordt er 's morgens een bloemenkrans neergelegd aan het monument ter ere van de doden. Op het kerkhof van Bevel is dit gepland om 9 uur en aan de Sint-Lambertuskerk in Kessel om 9.30 uur. Op beide plaatsen zal een kleine delegatie van de plaatselijke harmonie ook "Ten Velde" spelen.

Om 10 uur is er in de Sint-Willibrorduskerk in Nijlen een Plechtige Eucharistieviering voorzien, waarbij na de herdenkingsdienst een kleine bloemenhulde op het kerkhof wordt gebracht. Nadien is er een ontvangst op het gemeentehuis met een receptie en de uitreiking van eretekens.

 

Zaterdagavond is er vanaf 19 uur een speciale herdenking van de Wapenstilstand aan het fort van Kessel.

Iedere toeschouwer wordt ontvangen met een warme beker soep!

Gidsen in kostuum van de eerste wereldoorlog begeleiden de bezoekers naar hun plaats. De ceremonie zelf begint om 19u15 als trompetters de mensen samen roepen om aan te geven dat het spektakel gaat beginnen. De burgemeester heet vervolgens iedereen welkom en daarna wordt er in 4 blokken dans en tekst gebracht. Onder begeleiding van piano zingen 4 stemmen dan live 'in Flanders Fields'.

Onder muzikale begeleiding legt de burgemeester de eerste bloem. Het is de bedoeling om met een aantal witte gerbera's een grote madelief te vormen. Met de Last Post en het stilletjes aan doven van de lichten wordt de ceremonie afgesloten, vermoedelijk rond de klok van 20u15.

 

Inschrijven is niet nodig! Er zijn GEEN zitplaatsen voorzien.

Parking in de Fortstraat is beperkt, maar er is voldoende parkeergelegenheid aan sporthal De Putting (Grote Puttingbaan 8A)

 

Meer informatie: cultuurdienst gemeente Nijlen - Kerkstraat 4 of 03-4100371 - cultuur@nijlen.be

 

 

Fort van Kessel - Gemeente Nijlen - Kerkstraat 4 - 2560 Nijlen

i.s.m. Gidsenwerking Fort Kessel